TOP 5 - nem hétköznapi karácsonyi hangulatú dal

Évek óta tartó szorgos gyűjtögetés eredménye következik. Kinek ne lenne kedvenc karácsonyi muzsikája?
Lássuk a külföldieket!

Minden évben Karácsony közeledtével kezdetét veszi egy kezdetben nem éppen kimondott konfliktus. A Szentestére hangolódva már forr a levegő a háttérben, a hangulat fönntartására szolgáló dalok listájának és sorrendjének összeállításáról.

Ki ne ismerné azt a szituációt, amikor egy dal csak azért kerül átugrásra a lejátszón, mert "épp arra jártam." Miért fáj az valakinek, ha karácsonyi dalokat kell hallgatni az ünnepek közeledtével? Kell-e ilyen dalokat hallgatni? Melyek tartoznak abba a kategóriába, ami "nem is karácsonyi?"

top5.jpg

Ha nem szeretnénk ezt az affért a lehető legmesszebbről kezdeni, akkor még most öntsünk tiszta vizet a pohárba! Összeállítottunk egy TOP 5-öt a külföldi, de már klasszikus felhozatalból. Mi a véleményetek? Megállja a helyét a fa alatt?

Az 5. helyezett - Sex Pistols - Jingle Bells

Kezdésnek állítsunk emléket a punk történetének legnagyobb hatású zenekara a Sex Pistols-nak. 2,5 éves működésük ideje alatt sikerült felkavarniuk és megbotránkoztatniuk egész Nagy-Britanniát, akkor meg tudják adni az alaphangulatot egy kiadós karácsonyi dalvitához is.

 A 4. helyezett - Guns N' Roses - White Christmas

Ha megágyaztunk a Sex Pistols muzsikájával, akkor jöhet egy falat Amerika. A '80-as, '90-es évek nagyágyúja szórja szét szirmait nappalinkban. A Guns N' Roses - White Christmas című száma bármikor megvédhető.

 

A képzeletbeli dobogó 3. fokára Lemmy Kilmister - Run run Rudolph

című száma állhat ebben a listában. Ian "Lemmy" Kilmister a Motörhead hallhatatlan frontembereként szívhez szólóan nyújtja a talpalávalót a klasszikus rock and roll elemekkel.

 A verseny 2. legjobbja a Dropkick Murphys - The Season's Upon Us

A választás egyik oka, hogy kicsit lehűtsük a kedélyeket a kelta hagyományokból merítkező punkokkal. Eltereljük a figyelmet az eddigi megpróbáltatásoktól és egy romantikus muzsika képét vetítsük előre. A minden szimbólumában ír vonulatba temetkező elképzelt karácsonyi készülődés, majd azt követő közös étkezés már megadja a hangulatot az ünnepekre.

 

Az 1. helyezett - The Ramones - Merry Christmas (I Don't Want To Fight Tonight)

A több, mit 22 év alatt folyamatosan turnézó "punk rock" klasszikus tagjai fönnállásuk során közel 2,300 koncerttel a hátuk mögött tudhatták. A folyamatos turnézásnak, furcsa kinézetüknek és kitartó koncertezésnek hála a hetvenes évek közepére alternatívát tudtak nyújtani a már-már unalomba fulladó progresszív rockkal szemben. Ezúton kívánunk minden kedves olvasónknak kellemes készülődést az ünnepekre!